Etiketter

, , , , , , , , , ,

Eller ska jag säga en bit längre än mitt i livet kanske, för 106 år lär jag inte bli 😄

Det är ju en del som förändras när man kommer till mitten av livet, både i kropp och själ, men det känner ni säkert till. Och ni vet säkert med, att lyckas med att gå ner i vikt inte är lika lätt mitt i livet som när man var yngre. Jag har kämpat i princip hela livet med min vikt, jag har aldrig varit smällfet men alltid något överviktig och därför ständigt på ”diet” av något slag.

Det fanns en period i mitt liv nu i vuxen ålder som jag utan någon större ansträngning gick ner 10-15 kg. Jag var lycklig, förälskad och allt bara rullade på. Vi sprang båda två och peppade varandra, jag var ute på en löprunda ca 3 gånger i veckan och tog pw där emellan. Vi åt och drack gott på helgerna men jag överdrev inget.

För att göra en lång historia kort så blev jag dumpad för ganska exakt 5 år sedan och efter det har jag aldrig hittat balansen igen, inte enbart pga detta, där har varit och är andra faktorer i min omgivning som med spelar in.

Vikten har ökat ca 7 kg och jag äter okontrollerat större delen av veckan, träningen är periodvis osv. Nu har jag suttit och läst tillbaka i gamla blogginlägg, jag försöker hitta känslan jag hade då, jag mådde så bra!! Bloggandet var en del av mitt liv då så jag ska försöka hitta glädjen i att blogga igen, och jag ska göra små summeringar av min vecka när det kommer till träning, mat, vattendrickande, spikmatta och sömn, vilket var veckomål jag hade då för att må bra och sköta om mig själv. De kanske ändras med tiden men jag börjar där eftersom det fungerade för 5-6 år sedan så varför inte nu? Ja det skulle väl vara för att jag passerat mitten av livet då 😄

Mina mål kommer att vara tre löprundor i veckan, två liter vatten om dagen, hålla mina sp och vb på viktväktarnaonline där jag är med just nu, ligga på spikmattan två-tre gånger i veckan och 8 timmars sömn/natt. Wish me luck!

Må bäst! Kram / E

Annonser