Etiketter

, , , ,

Jag sitter och funderar på mina mål inför 2016. Jag ska sätta upp mål för jobb, privatliv, ekonomi, hälsa, träning och kanske fler saker dyker upp under skissandets gång. Jag tror att man lättare kommer dit man vill om man har ett tydligt mål med delmål på vägen och en plan för att nå dit. 

Ett mål som jag redan hade bestämt mig för var att stötta någon hjälporganisation, jag vill känna att jag gör något gott mer än att bara skänka en slant när där är en uppmärksammad katastrof, jag vill göra skillnad för andra även om det kanske inte är så mycket så tycker jag att det känns viktigt att hjälpa när man kan. Jag är säker på att vi mår så mycket bättre av att ge än av att få…..så ikväll blev jag Världsförälder i UNICEF och det känns bra i hjärtat.

  
 

Text från UNICEF…

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.
Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.
På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller ”facebooka” om barns rättigheter.
Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.

  

Bild UNICEF / Josh Estey

Vill du med bli Världsförälder så gå in och läs här UNICEF

Nu önskar jag er en god natts sömn. Kram/ E

Annonser